Frågor & Svar

 
 

Vad är FERMO?

FERMO är en ny plattform för hemlagad matleverans. Perfekt för dig som älskar hemlagat men som inte har tid att stå i köket. Eller för dig som har tid och passion för matlagning och samtidigt är sugen på att tjäna pengar på maten du lagar.

Hur upprätthålls säkerheten när det gäller t.ex. hygien då maten inte lagas i ett s.k. “professionellt kök”?


Kockar i appen är registrerade hos Miljöförvaltningen. Dom är därmed “anläggningar” som kommunen kontrollerar med anmälda och oanmälda besök.

Vi har tagit fram en process tillsammans med livsmedelskonsulter. Med utbildning och coaching säkerställer vi att våra kockar lever upp till de hygien- och säkerhetskrav som ställs av FERMO och myndigheter.  

Vilka kök och maträtter är välkomna att förmedlas genom FERMO?

Alla typer av kök och dieter är välkomna. Vår vision är att även förmedla maträtter och kök som vi vanligtvis inte ser på restauranger.

Vad gör jag om jag har allergier?

Innan du skickar iväg din beställning kan du fylla i dina allergier i en kommentarsruta för ”särskilda önskemål”. För att hitta denna ruta scrollar du nedåt på menysidan som du hittar när du har klickat på en maträtt, dvs. innan utcheckningen i appen. Skriv en kort sammanfattning om dina allergier. Kommentaren skickas vidare till kocken som ser till att tillaga maten utan de ingredienser du uppgett alternativt kontakta dig så att du kan välja en annan produkt. Vänligen observera att de allergena ämnena kan finnas i köket där maten tillagas. Är din allergi av ett mycket allvarligt fall ber vi dig kontakta vår kundtjänst så dubbelkollar vi med kocken att allt är i sin ordning. Har du ytterligare frågor om ingredienserna är du välkommen att kontakta vår kundtjänst som du når genom appen.  

Hur beställer jag?

Skriv in din leveransadress i vår app så ser du direkt vilka kockar som levererar till din adress. Därefter väljer du vilka maträtter du är sugen på och klickar vidare för att få maten levererad (hemleverans). Du kan då välja om du vill ha maten omgående eller om du vill lägga en förbeställning.

Var finns ni?

Vi finns i Uppsala.

Hur fraktas maten?

Mer information kommer snart.

Jag har ingen erfarenhet av professionell matlagning!

Ingen fara, erfarna som oerfarna kockar är välkomna att sälja sin hemlagade mat genom FERMO. Beroende på din nivå coachar vi dig till att sälja mat som en professionell kock.

Jag vill sälja mat genom FERMO men jag har ingen kunskap eller vilja att driva eget företag.

Då hjälper vi dig med detta! Som en del av onboarding-processen erbjuds du som kock att få hjälp med ekonomin. Mer information kommer snart.

Hur tänker ni kring miljöfrågor?

Vi använder oss enbart av förpackningar som är av Bagasse-material och är helt komposterbara. Materialet Bagasse är en 100% naturlig biprodukt från sockerproduktion, den är förnyelsebar, biologiskt nerbrytrningsbar och robust. Bagassen fungerar perfekt till varma rätter såsom kalla.

Jag är intresserad av att sälja mat genom FERMO, hur går jag tillväga?